Choď na obsah Choď na menu
 


11. 2. 2010

 

Tu sa môžete pýtať,odpovedať a prispievať svojimi názormi a to v duchu lásky a pokoja Ježiša krista, nášho Pána a Boha, ktorý je medzi nami a miluje nás.  

- V prípade nevhodných príspevkov, budú zmazané.

- Ak si bude diskusia vyžadovať súkromie, tak môžete písať na e.mail. adresu :

caritas@azet.sk

Ďakujem, že ste prijali pozvanie k dialógu. God bless you +

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

rozhrešenie

jaja,17. 2. 2014 16:05

Prosím Vás, je možnosť aby som dostala pri spovedi rozhrešenie, keď som absolvovala umelé oplodnenie? Ľutujem spôsob, ktorý som použila , ale nemôžem ľutovať, že sa mi narodila dcérka. Ďakujem

Re: rozhrešenie

Admin,18. 2. 2014 18:46

Drahé Božie Dieťa a sestra v Ježišovi Kristovi, našom Pánovi

Som veľmi rád, že sa chceš vyspovedať, ale zároveň že chceš prijať dieťa také, aké je...

Už len, aby si našla dobrého spovedníka, ktorý by ťa vyspovedal s pochopením. Niekedy to, čo je ľahké, nie je trváce a čo je ťažké, potom pretrvá ...

Boh Vás miluje a má s vami úžasný Plán+

Prečo Boh dopúšťa tresty pri prírodných katastrofach ako su napr. záplavy aj v Európe (Praha, Bratislava...) ???

Admin,5. 6. 2013 15:35

Boh dopúšťa tieto tresty až ako poslednú možnosť na obrátenie sa hlavne tých, ktorých postihujú prírodné katastrofy, či už sú to podnikatelia pri Dunaji alebo miestni zahradkári, ale aj mestskí obyvatelia okolo vylievajúcej sa rieky.

Najčastejším dôvodom je nemravnosť, ktorá sa pácha na okraji týchto riek:
Nemravné obliekanie - obnažené telá,sexuálne zvrátenosti, nečistota, opilstvo - hýrenie, nemravné až okultné koncerty, to a ešte dalšie iné ... do očí bijúce a Neba volajúce hriechy.

Ked proti tomuto nezasiahne človek, musí konať Boh, aby sa spamätali zo svojich hriechoch a konali pokánie, kým majú ešte čas!
Modlite sa za obrátenie hriešnikov - tých, ktorí svojim správaním zapríčińujú takéto následky.

Eckhart Tolle

Admin (rmvn),17. 6. 2012 12:07

Drahé Božie Dieťa, …
V tomto letnom čase ľudia zvyknu chodievať na dovolenky aj mimo zahraničia, alebo aspoň niekde mimo mesta, obci, dediny … aby zažili zmenu vo svojom živote a odreagovali sa od svojich každodenných starostí.

Odporučam Ti ako aj tvojmu priateľovi, aby ste spoločne alebo aspoň jednotlivo (ak sa nedá spoločne) zájsť na takúto púť do Medjugoria alebo do Dechtíc.

Verím, že bud sa očividne zmení tento problém k lepšiemu, alebo postupne, ale určite to pomôže (resp. Boh so svojimi Svätými – Panna Mária…)
To nehovorím len preto, že to pomohlo mne a iným.. ale aj preto, lebo Boh a Panna Mária nás pozývajú na takéto miesta, práve kvôli našim vzťahom ako k Bohu, tak aj k blížnemu.

V Dechticiach sa zjavuje Panna Mária v 1.nedeľu v mesiaci (po 1.Piatku) okolo 14:00 hod., ale púť sa začína z námestia o 12:00 hod. Odporučam byť čo najbližšie při zjavení a vizionárov, a tiež si vyprosiť požehnanie od vizionárov, napr. Od Martina.

Ak by ste sa vybrali do Medjugoria – ako to zvyknu ľudia robiť v lete – tak tiež vtedy, ked bude zjavenie, protože bez toho – to môže byť len dovolenka, či turistická záležitost, ale aj to môže byť lepšie ako nič.

Ale ak nemôžeš ísť ani Ty (z vážnych dôvodov) tak odporučam – pozvy ho do společenstva veriacich, kde sa modlia-chvália-spievajú-prežívajú živú pritomnosť Boha a Svätých, lebo tam nie lenže môže zažiť skutočne živého Boha, ale sa za neho môžu aj pomodliť osobne a až potom pochopí, aké nebezpečenstvo sa skrýva za filozofiou Eckharta a New Age. Ježiš ho oslobodí od omylu a to oveľa ľahšie ako by ho človek chcel presvedčiť vlastnými slovami, či nejakými skutkami.

Ak budeš mať záujem, tak napíšem konkrétne kde …

Drahá Marisa..
Boh Vás miluje a má s Tebou úžasný Plán
Naši nebeskí rodičia vedia najlepšie, čo potrebujeme a preto nás pozývajú na zjavenia, aby sme tam pocítili ich prítomnost –lásku , spoznali ako riešiť problémy a dali potrebnu silu.

Čo sa týka mňa, tak toľko z mojej strany ako rada a pozvanie k Bohu, ale samozrejme,že sa budem za vás modliť – rozprávať so Svätými a takto tiež riešiť aj vaše problémy. Lebo Boh nie je Bohom mrtvych, ale živých… a nie len nejakou energiou, ale Osobou, ktorá počuva i odpovedá v našich srdciach.

pre Snežienku-oprava

rmvn-Janko,9. 11. 2010 17:19

Drahe Božie Dieťa „S...“ Pokoj Ježiša Krista nech je v našich srdciach nadalej.

Dakujem, že si ... a rad by som ti niektore záležitosti napísal sukromne mailom. Ale ak to nie je možné, tak napíšem v tomto príspevku len v kratkosti, pretože sa mi nedá veľa písať (v jednom príspevku), kvôli tomu, že tak je nastavená web.stránka. A tak v dalšom príspevku napíšem tiež v kratkosti odpoved na tvoje otázky, ale viac napíšem v článku, ktorý dám verejne na web.stránku do rubriky „sekty“. Ak by si mala záujem spoznať viac o sektách a pôsobení zlého v rôznych oblastiach života, tak môžeš aj na tejto stránke: http://sekty-okultizmus.meu.zoznam.sk/

Ešte, čo sa týka oslovenia, tak spokojne ma môžeš oslovovať menom: Ján - Janko (tykať)
JEŽIŠ ŤA MILUJE ...

pre S... / Vanessa Mae

rmvn-Janko,9. 11. 2010 12:08

Speváčka: Vanessa Mae

Na týchto stránkach môžeme vidieť ako sa necháva unášať duchom tohto sveta (padlými anjelmi)

Vanessa mae – Devils Trill
http://www.youtube.com/watch?v=nQ798THmR5Y

Jej výzor (necudné oblečenie) svedčí o duchu nečistoty (proti morálke-mravy) a navádza ženy k hriechu proti čistote ako aj mužov k nevere.
Samotná hudba je príliš rytmická a preto dokáže spútať ľudského ducha. Bráni mu natoľko, že sa viac pridŕža zlých duchov a ovláda človeka k nemravnosti ako k Duchu Svätému

Typické pre akčné filmy. Toto nemá nič spoločné s umením a kultúrou, ktorá má priniesť každé Božie Dieťa obdarené talentom : hrania na husle, k povzneseniu človeka k Bohu živému v Duchu Svätom.
Nejde o to, že by samotný rytmus bolo niečo zlé, ale zlý rytmus spôsobuje spútavanie ducha k zlému. A práve toto sa deje v takejto hudbe. Dobrý rytmus povznáša ľudského ducha k pokoju a túžbe po živom Bohu, takže túži spievať a hrať Bohu na chválu a toto u Vanessy je veľmi vzdialené.

Čo sa týka Slov – texty piesni, tak som ešte nepreložil, ale nemyslím si, že by boli na chválu Božiu. A keby aj hovorila chvályhodne o Bohu, to ešte neznamená, že pre ňu je Bohom Ježiš Kristus. Vnímam u nej ducha speváčky: „Lady Gaga“

pre S

rmvn-Janko,9. 11. 2010 12:05

... takže pokračovanie k tvojim otázkam na skupinu bolivijskej skupiny: „Purchay“. Tiež som ich počul vo veľkomestách a je možné ich vidieť aj na Youtube :
Koncert
http://www.youtube.com/watch?v=9dcVIOx1C7E&feature=related
Ludovky
http://www.youtube.com/watch?v=CLQevZoBFdo&feature=related

V kratkosti napíšem toľko, že neodporúčam ich verejne propagovať ako dobrú a Bohom požehnanu skupinu, pretože miešajú ducha tohto sveta (duchov padlých anjelov) s Duchom Pokoja, ale to sa nedá zlúčiť tak, aby prinieslo človeku pravý Pokoj Ježiša Krista. Prirovnal by som ich k problematike ľudových piesni na Slovenku, kde miešajú pohanské tradície do ľudovej zbožnosti. Ani neodporúčam ich piesne počúvať v súkromí ako relax alebo ju dávať ako hudobné pozadie k rozjímaniu a už vôbec nie o Božom Slove. Viac v článku (rubrika: sekty)

Ešte raz

Snežienka,8. 11. 2010 22:58

Veľmi pekne ďakujem za odpoveď.Trochu som to nedomyslela, no i tak ma informácie potešili.Vysvetlenie-ja som dostala CD s názvom ,,Punchey", je to hudba skupiny bolívijských? hudobníkov, ktorí hrávajú po rôznych mestách .Potrebovala som vedieť či sa nejedná o niečo typu,,Lord of the dance" a zároveň sa pýtam na huslistku Vanesu Mae, pretože tam je tiež rytmus.Sú to pre mňa veci dôležité, aspoň o veciach o ktorých viem že sú zlým vplyvom na moju osobu sa snažím zabrániť, dosť aj tak čo sa dostane do človeka o čom nevie, pretože nie o všetkom máme také poznanie a ,,niekto" sa snaží nás dostať. Ďakujem za trpezlivosť so mnou a užitočné rady a prajem vela síl pri prekonávaní prekážok.

pre Snežienku

rmvn,8. 11. 2010 10:52

Podobne tomu je aj v spomínanej Punchey, ak máš na mysli tie kreslene postavičky na Jetix.

"Punchey" by sa dalo preložiť do slovenčiny ako "slovná hračka", tento dvojzmyselný význam má poväčšine zavadzajuci charakter a častokrát práve v tom môžeme nájsť aj odpoved o čom je celý príbeh.

Najprv spomeniem hudbu, pretože práve cez ňu sa vtláča do mysle dieťaťa duch, ktorý ovláda dieťa, ale aj iných ľudí. Môžeme to vidieť aj na dospelých, ked pozeraju nezaujímavý film, ale hlavne, že ide hudba, ktorá sa im páči.

A kedže deti radi spoznávaju novu hodbu, tak to, čo pušťaju na Jetix ako aj v tejto rozprávke, tak táto "okultná" hudba ich sputava, aby sledovali rozprávku zo záujmom.

Potom nasleduje posolstvo slova a obrazu.

Slová,či už im rozumeju alebo nerozumeju, predsa sú u deťoch oveľa silnejšími, pretože TV je určitých spôsobom pre nich vychováteľom, ktorý sa im venuje vo chvíľach, ked to potrebuju. Preto im niekedy viac dôveruju ako vlastným rodičom. Pritom sa im páčia ešte nepoznane a nové farebne obrazy, čo dodáva ešte väčší záujem, ale to zlé, čo na nich vplýva je to, čo sa tam hovorí a ukazuje. Dieťa dostáva dopodvedomia signáli, ktoré sa dostávaju dopodvedomia a v podobných alebo rovnakých situáciach sa zachovaju rovnako, ak ich od toho neodradí niekto iný (a to je našou ulohou-ulohou skutočného vychovavateľa). Tieto gestá a vyobrazenia v rozprávke su častokrát odvádzaním pozornosti od Kristovej - Božej lásky a naopak privádzajuce k pomste-nenávisti a zlorečenia. Potom sa to odráža na správaní detí, ked sa podobne mračia v tvári, vrčia, a nakoniec aj nadávaju ako v rozprávke. Preklínania a zlorečenie je typickým prejavom takýchto rozprávok.

Slová, ktorými rozumeju (v jazyku im vlastnom, ako aj čestina) im dáva väčšie porozumenie, ale zároveň aj odhodlanie sa podľa toho správať.

Dokonca aj v cudzom jazyku je pre nich nebezpečné, pretože deti su veľmi vnímavé na učenie cudzích jazykov. V niektorých rodinách skôr porozumeju ako ich rodičia. Takže neodporučam rodičom nechávať deti pred televíznymi rozprávkami z toho dôvodu, žeby boli neškodné, ked je v cudzom jazyku. Zlý Duch (padlí anjeli) si takto buduju svoje kráľovstvo v detských srdciach.

...milované Božie Dieťa...

Zatiaľ toľko, aby si porozumela, že neodporučam ako deťom, tak aj dospelým pozerať Hanu Montanu a ani Punchey za účelom relaxu a už vôbec nie ako niečo dobré. A kedže deti nedokážu pozerať takéto rozprávky,či relácie s rozlišovaním a za účelom spoznania dobra a zla, tak nech radšej nepozeraju...

Dakujem,že som sa mohol podeliť o svoje skusenosti a prajem veľa odvahy i lásky k Prvade.

God bless you with Virgin Maria +

pre Snežienku

rmvn,8. 11. 2010 10:49

Drahe Božie Dieťa ... Pokoj Ježiša Krista nech je medzi nami.


Predovšetkým dakujem, že sa zaujímaš aj o takéto skutočnosti a kedže predpokladám, že kvôli deťom, tak o to je to chvályhodnejšie. Njaprv sa vyjadrím, že o speváčke a herečke : Hana Montana tu bol článok, ale nechtiac som ho zmazal, tak sa ospravedlnujem, ale znova potvrdzujem, že jej účinkovanie nemá dobrý vplyv na deti a ani dospievajucu mládež. Jej túžba po panenstve do manželstva -ako sa vyjadrila pre média - je chvályhodná, ale to ostatné ako sa oblieka, správa, o čom spieva, tak je na pohoršenie a vidím to nie len na deťoch, ale aj v rodine. Čo sa týka jej panenstva, tak to považujem za reklamný ťah zo strany tých,ktorý ju naviedli na túto scénu.

Možno sa jej správanie časom zmení ako napr. u skupiny U2 (Bono), ktorý po skusenosti s Ježišovým Duchom začal spievať o Kristovej láske, aj ked čosa týka hudby, tak tá nie je vždy rytmicky správna, čo vidieť aj u tejto speváčky. Rytmus je veľmi dôležitý, pretože práve ten spútavá ducha človeka a riadi jeho kroky a myslenie. Preto deti sa správaju ako "utrhnuté z reťaze", lebo počúvaju rockovu a popovu melodiu, ktoru propaguje aj Hanna Montana.

informácie

Snezienka,7. 11. 2010 23:55

Prosím vás o vyjadrenie - Patrí do nevhodnej ,,kategórie " aj Hana Montana a hudba od Punchey ?
Myslím že v minulosti som niečo na vašej stránke o h.M. našla , no teraz to tam nie je.Ďakujem.

autor stranky "rmvn"

pre : "Ristle",26. 10. 2010 1:22

Drahe Božie Dieťa, ... Pokoj s Tebou

Dakujem, že si ... a že sa zaujímaš o učenie Cirkvi ako aj svojich blížnych.
Neviem ako sa voláš a aká je tvoja viera, ale o tom by som radšej písal súkromne, takže ak máš úprimný záujem - napíš na rodinamvn@gmail.com alebo caritas@azet.sk alebo rmvn@pobox.sk

Ale ak radšej by si dalo prednosť verejnej diskusii (na tejto stranke) tak napíš konkrétne, čo ťa oslovilo na tejto stránke, či už to považuješ za pravdivé alebo nepravdivé.
Spommínalo si, že niečo sa ti vidí ako učenie, ktoré nie je v sulade s učením Katolickej Cirkvi.
Som rád, že sa o to zaujímaš, ved aj som napísal, že skumajte a čo je dobré toho sa držte a čo je od zlého, tak nech sa toho stránite a tak ma zaujíma, aj to čo nie je dobré - falošné - nepravdivé.

Dakujem vopred za otázku a podnet k náprave, či utvrdeniu sa vo viere.
Nech ťa žehná Pan Ježiš so svojimi svätými a daruje svoj Pokoj +

kto je autorom stranky?

ristle,24. 10. 2010 22:10

Zdravim, chcem sa len spytat kto je autorom tejto stranky, a v akom spojeni je s rimskokatolickou cirkvou, pretoze niektore veci sa mi tu akosi moc nezdaju ze by boli podla ucenia kc

pre "jck"

rmvn,19. 6. 2010 14:13

Drahé Božie Dieťa ... Pokoj s Tebou
Dakujem za prejavenú dobrú vôľu a prajem ešte viac poznania z Božieho Plánu,ktorý má s nami.
Čo je dobré, to sa drž, a čo je zlé, tak toho sa stráň! Viac sa môžeš dozvedieť aj na www.rmvn.estranky.sk alebo www.rkc.estranky.sk
Dakujem, že si ... prijal pozvanie k väčšiemu poznaniu. God bless you with Virgin Maria +

pre "polepšený"

rmvn,19. 6. 2010 14:10

Drahé Božie Dieťa, milovaný brat v Kristovi Ježišovi našom Pánovi i Priateľovi... Pokoj s Tebou
Dakujem za úžasné svedectvo a prajem veľa Božieho požehnania v plnení Jeho plánov. Nech Ti v tom pomáha Božia milosť a všetci anjeli a svätí (najmä Panny Márie) +

ďakujem

polepšený,19. 6. 2010 10:34

dobry den ,citim velky rozpor vo svojej duši.Už niekolko rokov mam ako najvačšie svoje hobby horsku cyklistiku.Mam za sebou aj zopar zraneni(polamane obidve ruky,nohu).Kamarat skončil pred rokom na voziku-poskodena miecha.Citim že tento extremny druh športu akosi nekorešponduje s Božou vôlou.Už dlhší čas rozmyšlam s tym skončiť,a venovať sa dačomu inemu.Sme dobra partia chalanov,a nemam silu skončiť s bajkovanim.No citim že je otazkou času,kedy si vyberie tento pekny šport dalšiu obeť.Ďakujem za radu ako dalej

genialne!!!

jck,18. 6. 2010 16:58

dobry den, az dodnes som netusil, ze tento web exsituje. narazil som nan uplnou "nahodou" ale skor mam pocit, ze to bol bozi prst. je tu neobycajne mnozstvo informacii, takze som tu stravil asi 4 hodiny, ale z obav o svoj zrak uz radsej koncim, lebo nemam este obranny imunny system. chcel som len podakovat autorovi a jeho zdrojom: bravo, dakujem, genialne!!! v buducnosti mam v plane sa sem pravidelne vracat a zvest o tejto stranke budem sirit vokol seba dalej. este raz DAKUJEM!!!

pre Mimu

rmvn,5. 6. 2010 2:02

Drahá sestrička Mima. pokoj s Tebou
Dakujem, že si... prijala pozvanie k diskusii a že sa zaujímaš viac o Božie plány.
Tiež prispievam v kat.forum ako rmvn, a čo sa týka môjho stavu(či knaz alebo iné..), tak všetko má svoj čas(Kaz 3,1). Pre zatiaľ je dôležité to podstatné a to je Boží plán.
Spomínala si, že ťa evokovalo skratka rimskokatolika. Tomu presne nerozumiem. Aká skratka rimskokatolika ? Mohla by si o tom viac napísať ?
Pýtala si sa: prečo Valtorta nebola Cirkvou uznaná (Imprimatur)To záleži na tom aké vydanie si čítala! Totižto ak 1. vydanie má imprimatur, tak podľa cirkev.práva ostatné vydaniauž nepotrebujú mať,pretože sa obsahovo nemenia, len vzhľadom a doplnkami,ktoré sa netýkajú viery a mravov(na ktoré sa Imprimatur nevzťahuje)Ale treba počítať aj s tým, že sa môže stať chyba (úmyselne alebo neumyselne)a v dalších vydaniach pridajú aj vieroučné chyby!
Taktiež je dôležité od koho je imprimatur. Napr. ked len od biskupa, tak to ešte nemusí byť neomylné. Dokonca aj kongregácia pre nauku viery schvaľujú niekedy také vyjadrenia, ktoré sú proti učeniu pápežov (Cirkvi) a tak neomylnosť je výlučne od pápeža a s tým schválením,ktoré sa zhodujes učením pápežov (pozri Vaikan.koncil/Lumen Gentium č.25). Takže najlepšie je imprimatur od pápežov alebo aj iných biskupov, ale so schválením pápeža.

Odporučam knihu: "Tajomné mesto Božie", ktoré má Imprimatur od 7 pápežov. Dokonalé Božie dielo zo zjavenia Ježiša a Márie ct.sr.Márie z Agredy (zjavenia od stvorenia sveta až po nanebovstúpenie Panny Márie.

Ešte čo sa týka Emmerichovej. Mohla by si napísať od koho má Imprimatur ? A čo sa ti na tom diele nevidí dobré ? Prosím, napíš konkrétne
Dakujem, že si ...

rmvn

mima,4. 6. 2010 23:20

Ste vy ten rmvn z kredo.sk? Ste kňaz? Evokovalo mi to skratku rímskokatolíka.
Chcela by som k téme Valtorta. Prečo nebola uznná cirkvou? Myslím imprimatur. Naopak Emerichová bola a jej dielo mi pripadá trochu pritiahnuté za vlasy.

pre Evita

rmvn,11. 2. 2010 16:29

Drahé Božie Dieťa, "Evita" . Pokoj s Tebou :)

Ďakujem za tvoj príspevok a slová povzbudenia. Som rád, že aj táto stránka alebo blogy sú povzbudením pre mnohých ako aj pre teba a dúfam, že búdú aj naďalej.

V tomto diskusnom fóre sa môžu ľudia pýtať na rôzne otázky, ale čo sa týka osobných údajov ako aj súkromných záležitostí bude lepšie písať na tieto odkazy : rmvn@pobox.sk
rmvn@centrum.sk
caritas@azet.sk

... milované Božie Dieťa "Evita" (život alebo víťazstvo?)Boh ťa miluje a má s Tebou úžasný plán. A keďže v tomto Pláne má všetko svoj čas (Kaz 3,1) aj v našom živote-v našich plánoch je čas na modlitbu, prácu, evanjelizáciu, ale aj na osobné stretnutie a zoznámenie.

V tomto duchu poznávania by som chcel povedať, že často-krát poznanie osoby (človeka)odrádza od poznania Božích plánov. Všetky články (stránky) sú pre ľudí, ktorí prichádzajú na internet, aby mohli spoznať viac z Božích plánov (Božiu vôľu).
Moja totožnosť nie je až tak dôležitá, ale skôr to, čo prezentujem : môžeš ma oslovovať "rmvn", pretože vystihuje moju osobu-zmýšľanie, vieru ako aj plány.

Rmvn-rodina Matky všetkých národov. To je význam tejto skratky. Verím, že sa viac spoznáme odstupom času. Pokiaľ budem mať možnosť, tak budem prispievať na internete a dúfam, že budeme navzájom obohatením pre všetkých.

Nech Ťa žehná Pán a nech ťa chráni i daruje svoj Pokoj,na príhovor Panny Márie. +