Choď na obsah Choď na menu
 


11. 2. 2010

 

Tu sa môžete pýtať,odpovedať a prispievať svojimi názormi a to v duchu lásky a pokoja Ježiša krista, nášho Pána a Boha, ktorý je medzi nami a miluje nás.  

- V prípade nevhodných príspevkov, budú zmazané.

- Ak si bude diskusia vyžadovať súkromie, tak môžete písať na e.mail. adresu :

caritas@azet.sk

Ďakujem, že ste prijali pozvanie k dialógu. God bless you +

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

VAROVANIE z Írska

Anonym,2. 12. 2012 2:48

... sú Varovania z Írska falošnými zjaveniami?

Re: VAROVANIE z Írska

Admin,2. 12. 2012 3:02

Posolstvá a vízie z Írska o Varovaní ľudstva sú falošné, pretože v posolstvách už viac-krát bolo dané také učenie, ktoré protirečí učeniu Cirkvi a pravým zjaveniam Svätých...

Napr. v niekoľkých posolstvách z Írska bolo napísané, že máme očakávať 1000 ročné kráľovstvo, o ktorom sa zmieňuje učenie Cirkvi tak, že už v ňom žijeme, takže ho nemáme očakávať ako keby ešte len malo prísť.

Nebezpečné je na tom aj to, že podľa posolstiev z Írska počas tohto 1000 ročného kráľovstva máme očakávať skutočný príchod Ježiša krista a to ešte pred koncom sveta, čiže pred Jeho definitívnym príchodom, čo nie len že protirečí náuke Cirkvi, ale dokonca môže pomýliť mnohých pokrstených, že na miesto skutočného Ježiša Krista príjmu Antikrista, ktorý sa bude vydávať za Ježiša.

Aj preto nás Ježiš varoval, aby sme nečakali Ježiša pred jeho definitívnym príchodom na konci sveta, lebo ešte predtým prídu mnohí falošní proroci ako aj Antikrist, aby zviedol ak môže,tak aj vyvolených (pokrstených)

Taktiež v posolstvách sa píše, že tento pápež Benedikt XVI. je posledný pápež a po ňom už nebude žiaden, čo takisto protirečí pravým zjaveniam, kedže sv.Malachiáš spomína vo svojich Víziach ešte posledného a nasledujuceho pápeža, ktorý bude po Benediktovi XVI.

A bolo by ešte veľa na písanie, čo všetko je mylné na týchto zjaveniach, ale už tieto závažné rozpory sú podstatným meradlom pre rozlíšenie spomínaných zjavení.

Re: Re: VAROVANIE z Írska

..............,5. 3. 2014 14:05

sv. Malachias mal viziu o tom, kedy bude koniec sveta, hoci Jezis povedal, ze o tej hodine nevie ani Syn len Otec? Bola vizia od Pana? Ved ani nostradamove vizie sa nemaju brat vazne, on sam bol veriaci a nevedel, co s tym( ci to sa uz mylim..?)

Re: Re: Re: VAROVANIE z Írska

Admin,5. 3. 2014 17:10

Najprv treba uveriť, že Ježiš je Boh!!!
To je prvá podmienka, pre pohopenie Slov z Evanjelia.
Dalej, že Boh vie všetko, a tak prijať skutočnosť, že aj Ježiš vie všetko, lebo je Boh.

Čo potom znamená, že o tej hodine nevedel Syn človeka, čiže Ježiš?

Ježiš, ked chcel podstupiť obetu pre človeka, musel sa aj človeku rovnať tým, že pokiaľ bude na zemi ako smrteľný človek, nebude vedieť to, čo nie je pre človeka podstatné ako aj hodina posledného dńa.

Avšak, ked jeho telo bolo vzkriesené a oslávené, nadobudol plné poznanie

A čo sa týka sv.Malachiáša
Prečo sa na to pýtaš?

Ved sv.Malachiáš nepovedal, kedy presne nastane posledná hodina sveta.
Povedal len toľko, že posledným pápežom bude Peter Rímsky, ale kedy presne v aku hodinu sa to stane, tak to nepovedal.

Odpusti mi Boh?

Kindero,10. 2. 2013 18:35

Dá sa vyspovedať z ťažkých hriechov? Veľmi ich ľutujem. Urobila som ich, keď som bola dieťa. Nevedela som, že je to zlé. Odpustí mi Boh?

Re: Odpusti mi Boh?

Admin,10. 2. 2013 20:34

Pokoj s Tebou...

Samozrejme, že odpustí. Len sa treba z toho vyspovedať uprimne.
Boh s tebou

Re: Re: Odpusti mi Boh?

....................,5. 3. 2014 14:01

ak ona nevedela ako dieta, ze su to tazke hriechy, preco su tazke? Podla toho, ake jej pripadali vo svedomi? Co take by mohlo vykonat dieta?

Re: Re: Re: Odpusti mi Boh?

Admin,5. 3. 2014 17:01

Aj deti vedia ťažko zhrešiť

Deti sú aj 12 roční a ked niekoho zavraždia alebo sa dájú na smilstvo pre peniaze je to ťažký hriech. Ide o to, či to urobili vedome a dobrovolne.

Netreba zľahčovať vinu, ale ani sa poddať zufalstvu, že by Ježiš také niečo neodpustil

Krátke šaty a Boh

Anonym,14. 10. 2012 15:03

Kde Boh hovorí o tom, že nosenie krátkych šiat nie je správne?!

Re: Krátke šaty a Boh

Admin,15. 10. 2012 9:45

Boh často-krát v dejinách ľudstva posiela svojich anjelov a svätých...,aby zjavili ľuďom vôľu Boha ako napr. Abrahamovi, prorokom ale aj v dnešnej dobe sv.Brigite Švédskej, sv.faustíne Kowalskej, vo Fatime... a tiež v Garabandale, o ktorom sa vyjadril pápež Pavol VI., že je to "najkrajší príbeh o živote Panny Márie, za ktorý sa jej nedokážeme poďakovať."

Tam povedala Panna Mária "Karmelská", že "výstrih by nemal byť voľný, šaty krátke a rukávy široké."

Re: Re: Krátke šaty a Boh

peťo,23. 2. 2013 12:09

áno, možno to povedala, ale pojem krátke, široké, voľné....to je všetko relatívny pojem. Čo je pre niekoho dlhé, pre iného je krátke. A naopak. Ale čo som si istý čo by určite neschválila, je intrigánstvo, mocenské záujmy a rozšírená zatajovaná pedofília v cirkvi a iné svinstvá. Verím, že veriť je správne, aj že posolstvo viery je čisté, ale cirkev od začiatku jej existencie toto posolstvo potiera.

Re: Re: Re: Krátke šaty a Boh

Admin,24. 2. 2013 0:21

Peťo
Máš pravdu, že ten pojem: "krátke šaty" sa daju rôzne vysvetliť.
Ale ked hovoríš, že "Cirkev ... toto posolstvo potiera" - myslíš tým posolstvo z Garabandalu?

Ak áno, tak treba použiť presnejší význam, pretože Cirkev je Božsko-ľudská ustanovizeň a jej oficiálne učenie je neomylné, ak je schválené pápežom. Ako vieme, tak pápež schvaľoval posolstvá z Garabandalu, ale pokiaľ ide o cirkevných predstaviteľov napr.Kongregacia pre vieru alebo biskupi, ktorí neschvalovali posolstvá z Garabandalu, tak to su ich sukromné názory.

Re: Re: Krátke šaty a Boh

zmätena,5. 3. 2014 13:57

AK mozem, spytat sa, ak vystrih nema byt volny, a ani obtiahnute jemne casti, tak ako? Kazde rifle ak nie su navolno, tak na zahodenie? Elastaky akym sposobom sa mozu kombinovat, ci nemali by sa nosit? Rukavy- tiez by som sa chcela spytat, ako presne a preco sa tak maju nosit? AKo v lete, tricka, tielka? Ako na kupalisku?? Dakujem

Re: Re: Re: Krátke šaty a Boh

Admin,5. 3. 2014 16:54

Volny výstrih je vtedy, ked jej vidieť prsia alebo aspoń časť pŕs.
Pre lepšie porozumenie. Niektorý vrchný odev je taký, že vidieť začiatok pŕs (tzv.prelomová čiara) kde je vidieť oddelené prsia. Aj ked len časť, predsa to už nie je vhodné a mravné. Takto sa Panna Mária ako vzor každej ženy nikdy neobliekala a ani neoblieka.

Potom je taký voľný odev, že aj ked na prvý vzhľad nie je vidieť ani časť pŕs, predsa ak sa žena zohne, vidieť jej do výstrihu, čiže na prsia. S tým maju problém zvlášť ženy, ktoré dojčia deti a preto sa odporuča nosiť taký vrchný odev, kde by mali šnurku na uvolnenie.

Je to podobné ako s krátkou suknou, ktorá je po kolená. Na prvý vzhlad nie je vidieť pod suknu, ale ked si sadne, musí si prekrížiť nohy, aby jej nebolo vidieť pod suknu. Takže výber správneho spodného a vrchného odevu nezáleží ani tak na vzhľadu ako na praktickej stránke. S tým maju ženy zvlášť problém, pretože su viac náchylné na vizuálnu stranku ako prakticku (resp.na to, čo sa nosí ako to vizerá a nie či sa v tom dobre cíti alebo je to praktické)

Jemné šaty (obtiahnuté) tým sa myslí, že by nemali byť priehladné, aby nebolo vidieť časti tela, ktoré mužov vzrušujú. Ked sa pozrieš na Pannu Máriu (vid. Obr.na hlavnej stránke) tak môžeš vidieť, že má jemné šaty ale nepriehladné.

Každé rifle, jeansy, mustangy... su na zahodenie, pretože sú neprievzdušné. Materiál je zámerne tak vyrobený, aby dlho vydržal pri práci, preto ho začali využívať na vidieku ako monterky, ale neskôr sa to tak zvrátilo, že to prešlo do verejnej módy.

Elasťaky takisto by sa nemali nosiť. Ten materiál je neprievzdušný a tak škodí dýchaniu tela.Je to vlastne vedľajší produkt plaveckého odevu.

Ked kupalisko vyberieš zo svojho životneho programu ako aj kupanie v mori a iné takéto verejné športy, či plávania, tak zistíš, prečo Izraeliti (vyvolený národ) ale vôbec aj kresťania by sa nemali na verejnosti ukazovať s krátkymi rukávmi, či odevom.

Stále treba mať navedomí, že Ježiš a Mária ako vzory pre nás.. nikdy nemali a ani nemaju odhalené ruky, či nohy. Či je zima alebo horuco, vždy sa zjavuju odetí od zápästia až po kotníky. Samotná Panna Mária povedala ct.Márii z Agredy, že jej telo nikto nevidel (okrem rúk, ktorými pracovala, nôh a tváre) a tak aj zomrela zahalená. Samozrejme nemyslí sa tým detstvo, kedy ju rodičia dojčili.

Ak to niekto nedokáže, aj napriek tomu, že maju predočami príklad Ježiša a Máriu, tak aspon kvôli zdraviu. Slnečné žiarenie nie je prospešné pre telo, do takej miery, žeby sme ho mohli vystavovať opaľovaniu, či už bez krémov alebo bez nich. Z toho môže byť rakovina.

Dalej pozri sa na pohanov ako sa obliekaju – odhalení až nepoznaju zábrany. My, ak im chceme ukázať cudnosť a dobré mravy, mali by sme sa čo najviac podobať svätým vzorom (Ježiš a Mária) Lebo čím sa potom líšime ? Ved si povedia, že sme skazení ako oni:(

Chce to viac času a postupne sa preto rozhodvať, lebo život je celoživotné obrátenie sa na Ježiša a Máriu.

Eckhart Tolle mam problem

marisa,16. 6. 2012 3:44

Dobry neviem si rady a neviem na koho sa mam obratit aj ekd tu uz davno neboli ziadne prispevky dufam ze mi niekto odpise...
Na zaciatok by som chcela povedat ze som vychovavana v krestanskom duchu ale do kostola uz davno nechodim...
Mam 10 rocny vztah... vzdy som bola ucena a som aj zastancom toho ze komunikovat a komunikovat a riesit normalne komunikaciou problemy sa da a zatial do teraz mi to vzdy vo vztahu aj fungovalo...
No nastal problem a neviem ako dalej... moj priatel nasiel na internete videa a texty Eckharta Tolleho...zacal mi o jeho uceni intenzivne rozpravat a namotal sa na to az do takych rozmerov ze nam krachuje vztah... najhorsie je ze na totalnych banalitach ako je napriklad to ze ked sa ho spytam ako nieco myslel nieje ochotny odpovedat mi...prerasta to do obrovskzch rozmerov a ja som na mojom priatelovi zbadala strasne zmeny az mi je z toho zle...neviem co budem robit neda sa snim o nicom rozpravat... prve priznaky boli napriklad ze som mu zacala rozpravat co sa cez den stalo napriklad ze somsa pochytila so spoluziackou a ma to hnevalo a mala som problem ktory som s nim chcela rozobrat ako dalej riesit situaciu potrebovala som v podstate oporu v nom najst a radu...do nedavnej minulosti taketo veci medzi nami boli bezne no po precitani a pozerani videii Eckharta Tolleho je pritelova odpoved na vsteko nestresuj sa neris to uvolni sa a dalsie tolleho dristy...pritom ja ten problem o ktorom sa chcem rozpravat s nim nerisim silno nerozculujem sa mozno sa iba trochu hnevam ale myslim ze to je normalne...strasne to je neda sa to tu ani opisat moj priatel sa proste zmenil nieje snim rec...nechcem takto zit nechcem aby sa tieto stavy stupnovali...co mam robit... najhorsie ze vznikaju medzi nami konflikty a priatel mi stale vycita ze ja stale nieco riesim uplne si ma zaskatulkoval medzi nevriacich ludi alebo ludi co nejdu po ceste Eckharta Tolleho...odsudzuje ma smeje sa mi do tvare ze ja to niekedy pochopim ked budem na topripravena... boze prosim co mam robit? len mi nenapiste aby som sa modlila lebo to fakt nepomaha stale prosim boha aby sa nieco stalo aby sa to zmenilo aby sa to vyriesilo ale nic sa nedeje skor sa to zhorsuje a ja mam pocit ze o priatela skor ci neskor takymto sposobom pridem... proste citim to...placem...nevidim vychodisko...

Re: Eckhart Tolle mam problem

............,5. 3. 2014 14:16

ved to, exorcistu, ale priatel sa musi oddat uceniu Krista, lebo sa zly duch vrati a moze byt horsi

Eckhart Tolle

Admin (rmvn),17. 6. 2012 12:07

Pokoj s Tebou, Marisa
Nech Pokoj Ježiša krista prevláda v našich srdciach, aby bolo medzi nami viac porozumenia a ohľaduplnosti.

Tu verejne zatiaľ odpoviem len na problém týkajúci sa tvojho priateľa, ktorý sa zaplietol s tzv. hnutím New Age, ktoré je známe tým, že ich prívrženci ako je aj Eckhart Tolle veria všelijakým božstvám, ale takto si privolávajú nešťastie do vzťahov.

Napr. ked si chcela, aby ťa priateľ vypočul a poradil s problémom týkajúci sa tvojej spolužiačky ako aj iné ... tak nakoniec ti povedal, že „stále niečo riešiš“ a nechcel sa s tebou o tom rozprávať.

Jeho správanie vystihuje filozofiu Eckharta Tolleho a New Age, pretože on hovorí:

„Doporučuji vám nové duchovní cvičení: neberte své myšlenky vážně.“

To je prvá chyba – nebrať svoje myšlienky vážne – krorej sa dopúšťajú takíto prívrženci New Age, pretože oni nerozlišuju skutočné problémy od svojin predstáv. „Žijú akoby v oblakoch, ale nie nohami na zemi.“ Nespoliehajú sa na Boha, aby s ním riešili svoj problém, a kde sa problém vracia spät, tak to zvalia na iných, že oni za to môžu…

Drahá Marisa…
Bolo by dobré, keby prestal príjmať myšlienky Eckharta a vrátili by ste sa k predošlému vzťahu alebo ešte k lepšiemu, ale aby sa tak stalo, je potrebné mu ukázať lepšie myšlienky-riešenia problémov.

On totižto - kedže je len v začiatkoch spoznávania filozofie Eckharta, tak si myslí, že toto je lepšie ako doterajšie riešenie problémom. Neskôr pochopí, aké zlo to prináša, ale kedže dovtedy to bude prinášať zbytočné zranenia na duši, tak bude lepšie, ak mu pomôžeš ukázať lepšiu cestu…

Máš výhodu, že takýto ľudia veria všeličomu (naproti ateistom) takže mohla by si ho priviesť k Bohu a Svätým, ktorí sa zjavujú v Medjugorí alebo aj na Slovensku v Dechticiach (pri Trnave)

Mne osobne to pomohlo ako aj iných… protože aj ja som kedysi tápal v nevedomosti a rôznych myšlienkach takýchto ezoterických mysliteľov.
Až Boh a Svätí z nebeského kráľovstva mi ukázali na zjaveniach, akí skutočne sú, čo je Pravda a dobré pre člověka. Odvtedy som sa zriekol viacerých falošných filozofii a mysliteľov. Pomohlo mi to aj vo vzťahu k blížnym a pochopiť ženské problémy.

Re: Eckhart Tolle

.................,5. 3. 2014 14:13

alebo popros niekoho z katolickej cirkvi, co ma dar Ducha Sväteho, nech sa za neho pomodli, ale musi prijat Krista do svojho zivota ako jedinu autoritu, aj ucenie, lebo sa Kristus hovori, ze ak blby duch je vyhnany, tak sa kludne moze vratit spät, lebo uvidi ´dom prazdny´. A bude to este horsie. Takze najlepsie exorcista, on uz vie postup.

ad: rozhrešenie

jaja,21. 2. 2014 11:42

Ďakujem za krásnu odpoveď,dobrého a láskavého spovedníka som už našla a naozaj ma vyspovedal s obrovským pochopením.Sviatosť zmierenia mi sňala zo srdca naozaj veľké bremeno.Ešte raz Vám ďakujem za prvotnú duchovnú podporu ešte pred samotnou spoveďou.S pánom Bohom.

Re: ad: rozhrešenie

Admin,21. 2. 2014 12:18

Teším sa s Tebou a ďakujem za krásne svedectvo, ako Boh vypočul naše modlitby:) Boh s Tebou+