Choď na obsah Choď na menu
 


NEDEĽA 17.júna 2012 / zasväťte deň Pánovi, svojmu Bohu

18. 6. 2012

Ježiš Kristus – Gabriela Bossis / 3.9.1940

“Nedeľa – vznášaj sa ako dym horiaceho zrniečka tymianu, ako čisté velebenie Boha – do lona blaženej Svätej Trojice. Takto rob – ty malá moja dušička.”

Panna Mária – Maximilian a Melánia / La Salette 19.9.1846

“Dala som vám 6 dní na prácu a siedmy som vyhradila pre seba a nechcú mi ho priznať. Totot vlastne robí ťažkým rameno môjho Syna.”

“V lete na svätú omšu chodí len niekoľko starých žien. Iný pracujú v nedeľu celé leto. V zime, keď nevedia, čo robiť, idú na svätú omšu jedine preto, aby sa vysmievali z náboženstva.” 

“Vyžarovanie myšlienok posolstva z La Salette potvrdzuje, že výzva Márie  sa neobmedzuje len na bolesť, vyjadrenú slzami. Mária vyzýva k sebaovládaniu: vyzýva k pokániu, vytrvalej modlitbe a zvlášť k vernosti vo svätení nedele. Prosí, aby jej posolstvo bolo prostredníctvom týchto dvoch detí ohlásené všetkému jej ľudu. A skutočne: Ich hlas bolo počuť veľmi rýchlo. Pribúdalo pútnikov. Na mieste zjavenia sa diali obrátenia.  Mária sa zjavila vo svetle, ktoré je symbolom ľudstva, premeneného zmŕtvychvstalým Kristom. La Salette je posolstvom nádeje, lebo naša nádej je posilnená orodovaním tej, ktorá je Matkou ľudstva. Ťažkosti možno prekonať. Noc hriechu ustupuje pred svetlom Božieho milosrdenstva. Prijaté ľudské utrpenie prispieva k očisteniu a spáse. Toho, kto ide v pokore cestami Pána, rameno Máriinho Syna neohrozí zatratením. Pán chytí jeho vystretú ruku, aby ho voviedol do nového života, života hriešnikov zmierených vďaka milosti kríža.

Zverujem Matke Božej – Zmieriteľke hriešnikov -spoločenstvo diecézy Grenoble, misionárov saletínov a taktiež rehoľníkov a rehoľníčky, ktorí zdieľajú tú istú spiritualitu, a z celého srdca im všetkým udeľujem apoštolské požehnanie.

Vatikán 6. mája  1996                     Ján Pavol II.”

http://www.saletini.sk/lang-en/list-jana-pavla-ii.html

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.