Choď na obsah Choď na menu
 


Nebezpečný (Šport)

25. 2. 2010

Drahé Božie Deti - bratia a sestry - v Božej Rodine (Ef 2,19) v Rodine Boha Otca a Matky všetkých nárordov. Pokoj Ježiša Krista nech je vo vašom srdci i medzi nami, navzájom.

V tejto rubrike Vás chcem oboznámiť s nebepečnými aktivitami niektorých tzv."špotových aktivít".

Ako bývalý športovec vo viacerých druhov športu môžem konštatovať, že šport sám o sebe je dobrý, pokiaľ ním skutočne je.To znamená, že nie všetky druhy aktivít, ktoré sa nazývajú športom, aj nimi sú. Tento pojem je častokrát zneužívaný a preto by som chcel v tejto rubrike upozorniť na nebezpečenstvo pri skutočnosm športe, ale hlavne na tie aktivity, ktoré nepovažujem za šport, ale skôr za neprijateľné aktivity pre človeka (ak chce zodpovedne pristupovať k životu).

Všetky bojové "umenia" : Karate, Aikido, Kung - fu, ... medzi ne patrí aj zápasenie, box, kixboxer, wresling, ... taktiež šerm(ovanie),...

Zimné aktivity: boby, skok na lyžiach z mostíka, zjazd na lyžiach na krátku vzdialenosť-slalom (rýchla a strmá jazda na čas)

Aktivity na automobiloch: formula,

 Krasokorčuľovanie : tento tzv.šport nie je sám o sebe zlou aktivitou, pretože v ňom sa môže vyjadriť krása života na zemi a v nebi (pohybmi, odevom-šatami). Avšak je veľmi zneužívané a to najmä pohybmi a šatami. Šaty-Odev je častokrát neslušný (chýba mu cudnosť), s veľkými výstrihmi akou u žien tak aj u mužov. Veľmi priľahlé šaty, ktoré zvýrazňujú tie časti tela, ktoré by mali byť intímne pre ľudský pohľad.

Pohyby ako u jednotlivcov, tak aj vo dvojici sú častokrát prejavujúce také gestá, ktoré poukazujú na intímnosť medzi mužom a ženou, ktoré sú prípustné jedine v posvätnom manželstve. Ak je jednotlivec, tak sa čast stáva, že vo svojich rýchlych pohybov sa protivý duchu pokoja a krásy, ktorú by mal prejaviť. Gestá musia poukazovať na pohyb Božieho Kráľovstva, ktoré je predovšetkým "ľahké" a pôvahné. To znamená, že aj krasokorčuliar / ka musí prejavovať svojimi gestami ľahkú a pôvabnú jazdu na korčuliach a nie extrémnu, silnú, tvrdú, neslušnú, ako to často preukazujú.