Choď na obsah Choď na menu
 


V LÁSKE niet strachu, ale odvaha trpieť (obetovať sa) pre Rodinu a obnovenie zeme...

8. 2. 2010

Láska - odvaha svätej Rodiny, ktorá trpela (obetovala sa)  za naše pokolenia (rodiny)

                "Veď Boh tak miloval svet, že poslal svojho jednorodeného Syna..." ///  Keď Svätá Rodina (Jozef, Mária a Ježiš) žila vo vzájomnej láske ako aj k ľuďom, vytrpeli si od ľudí mnoho nepríjemnosti, ktoré vďaka ich prijatiu s láskou, naše rodiny môžu čerpať silu a povzbudenie pre súčasné ťažkosti.

- Keď sa narodil Ježiš v chudobnej maštalke (opovrhnutý mnohými), láska svätej rodiny prijala toto utrpenie s trpezlivosťou. A to je povzbudením aj pre nás : chudoba a opovrhnutie nemôže byť prekážkou pre naše rodiny, aby sme neprijali dar Boží: dieťa ako aj ľudí, ktorí nám ubližujú a to s láskou a porozumením.

- alebo keď svätú rodinu prenasledoval Herodes, aby dieťa zmárnil a keď Ježiša ukrižovali mocnári tohto sveta, aby im nebol na obtiaž, aj vtedy svätá rodina bola vzorom a príkladom - pre naše rodiny a pre budúce pokolenia - ako si zachovať vnútorný pokoj a lásku voči Bohu i ľuďom.

"Drahé deti !...Uvedomte si - moji milovaní, že som vaša Matka, a že som prišla na zem preto, aby som vás naučila z lásky poslúchať, z lásky sa modliť, a nie z prinútenia, že nesiete kríž." (29.11.1984/Medžugorie-Panna Mária)

Láska - odvaha našich rodičov, ktorí trpeli (obetovali sa) za nás (naše životy)

                Naši rodičia prejavili lásku voči nám, keď sa naša pozemská Mama a Otec rozhodli podstúpiť pôrodné utrpenie (psychické a fyzické), aby sme my mohli žiť. Keď nás chránili ako malé deti, pred chorobami, násilím zo strany silnejších, zriekali sa pôžitkov, pohodlia, odpočinku, voľného času, materiálnych vecí ... aby sme my mohli sa vyvíjať v dospelého človeka.

                Aj blahoslavená Janette Moolová podstúpila radšej smrť, aby jej dieťa sa mohlo narodiť. Keď vedela, že pôrod jej dieťaťa môže usmrtiť jej život - a tak sa aj stalo - predsa sa rozhodla pre život dieťaťa. Tu platia Ježišové slová: "Nik nemá väčšiu lásku, ako ten kto položí svoj život za svojich priateľov." a "čokoľvek ste urobili týmto maličkým, mne ste urobili."

Láska - odvaha našich skutkov, ktorí trpíme (obetujeme sa) za naše rodiny (národy) a obnovu zeme

                Drahí bratia a sestry, ... ďakujem všetkým za vaše dobré skutky, ktoré uskutočňujete vo vašich rodinách ako aj v spoločnosti národov. Za každú vašu obetu, keď sa zriekate pôžitkov tohto sveta (opilstvo a omamné látky-drogy), aby vaše deti sa mohli správne vyvíjať v dospelého človeka.

- Som vďačný tým, ktorí sa zriekate nevery voči svojim manželkám (cudzoložstvo), aby vaša žena mala radosť z vás a aby ste boli vzorom pre vaše deti a tak tvorili jednotu ako "jedno telo", kým vás smrť nerozdelí.

- Aj slobodným patrí veľká vďaka, keď sa zriekate smilstva (sexuálny vzťah) a trpezlivo prinášate obetu pre zrelý vzťah do manželstva. Keď trpezlivo znášate v škole alebo v práci urážky, krivé obvinenia, ohovárania, výsmech alebo šikanovanie (fyzické, psychické týranie) zo strany vašich nadriadených, či spolupracovníkoch. Ste blahoslavení a vaša obetavosť v utrpení prináša vzor pravej lásky a hrdosť sa pozrieť do očí svojej rodine. Vám patrí veľká vďaka, lebo ste skutočným vzorom pre nás a budúce pokolenia.  

- V oblasti sociálnej, politickej a náboženskej si všetci zasluhujeme niejedno veľké poďakovanie, keď sme sa zriekli klamstva, podvodu, sebeckosti, pýchy, násilia, okultizmu a všetkého zlého, čo nám bráni rásť v láske k našim rodinám.

- Vďaka za utrpenie (obetu), ktoré ste podstúpili počas totality (komunizmu), keď ste boli prenasledovaní, ale vy ste neprenasledovali; keď ste boli bití a vy ste sa nebránili; keď vás nútili, aby ste zapreli Ježiša a Máriu, ale vy ste nezapreli; keď vás nútili veriť v klamstvá socializmu, ale vy ste neverili alebo keď vás zatvárali do väzníc, na psychiatriu a vy ste nezlorečili, nepreklínali, ale v láske trpeli (obetovali) - prijímali tieto krivdy za ich obrátenie, za svoje rodiny a pre šírenie lásky a pokoja.

- za odsudzovanie a neprijatie, ktoré znášate v súčasnosti, aby ste mohli uživiť svoje rodiny a darovať im pravé hodnoty ako aj každý prejav lásky, ktorý vás stojí ohováranie zo strany neprajníkov, či vašich blízkych.   

- za neprijatie satanských a slobodomurárskych praktík, demokratických ideológií, falošných náboženstiev: zjavení, cirkví, siekt, sploločenstvá i osôb, ktorí propagujú okultizmus (mágiu-čiernu a bielu, veštenie z hviezd-horoskopy, tzv. "ľudové liečiteľstvo",...),  ktoré nedokážu priniesť uspokojenie do našich rodín ako aj za utrpenie, ktoré prijímate, keď v dôvere v Božie milosrdenstvo sa spoliehate viac na starostlivosť našich nebeských Rodičov.   

V láske niet strachu (z utrpenia) a preto miluje aj svojich "nepriateľov" (neprajníkov)

               "Keď ťa niekto udrie po pravom líci, nastav mu aj druhé !" Hovorí Ježiš Kristus.  Keď nás udrie po líci dieťatko, povieme si: "Veď je to len dieťa" a nevrátime mu to naspäť, ale sme radi v jeho prítomnosti. Keď nás udrie po tvári silný človek, bolí nás to a ťažko zotrváme v jeho prítomnosti. Aj Ježiš bol v takej situácii, ale nebránil sa fyzicky a tak vidíme, že láska Ježiša Krista (Božia láska) je silnejšia v príjmaní utrpenia. Ježiš nám dáva svoju lásku, aby sme príjmali utrpenie ako od detí, tak aj od dospelých. Kto má a príjma Božiu lásku, ten miluje aj svojich "nepriateľov".

                "Milujte svojich nepriateľov a modlite sa za tých, čo vás prenasledujú, aby ste boli synmi svojho Otca, ktorý je na nebesiach..." ///V láske niet nepriateľa, ktorému by sme mohli vrátiť zlo za zlé, či už sú to komunisti, socialisti, kapitalisti, demokrati, satanisti, slobodomurári, ... /// "Lebo ak milujete tých, ktorí vás milujú, akú odmenu môžete čakať ? Vari to nerobia aj mýtnici ? Vy teda buďte dokonalí ako je dokonalí váš nebeský Otec." (Ježiš / Mt 5,43-48)  

V láske po utrpení prichádza radosť a nádej na odmenu

               Lebo tak ako rodička vie, že po bolestiach (po narodení dieťaťa) príde radosť a uvoľnenie, tak nech aj nám je nádejou, že po všetkých tých útrapách príde radosť a požehnanie. Ste slobodní alebo v manželstve ? Máte deti alebo ich nemáte ? Ste chudobní alebo bohatší ? V každom stave prejavujete lásku a to rôznym spôsobom - v čom Vás chcem naďalej povzbudiť -  a ako viete, že silu na prijatie utrpenia (obety) potrebujete stále viac, nech Vám pomáha nie len ľudská láska, ale hlavne láska našich nebeských rodičov, od Ježiša a Márii ako aj tých, ktorí nás predišli do nebeského Kráľovstva. Ich vzor a pomoc v znášaní utrpenia a dávaní lásky svojim rodinám i svetu, nech nám všetkým daruje pokoj, radosť a zhovievavosť.    

"...Drahé deti ! ... bez lásky nič nedosiahnete. Preto najskôr začnite milovať všetkých, ktorí sem prichádzajú. Nech je pre vás tento týždeň -týždňom, keď sa naučite ,milovať. Ďakujem vám, že ste prijali moje pozvanie." (13.12.1984 / Medžugorie - Panna Mária)

Radosť a nádej, ktorá prichádza v láske je nie len v srdci, ale aj tá, ktorá príde po živote v nebi ako aj po premenení tejto zeme. O tejto nádeji sa dozviete viac v ďalších článkoch. Boh vám žehnaj. +

--------------------------------------------------

PS / Príspevky a komentáre môžete napísať v rubrike : diskusia (v diskusnom fóre) alebo ak chcete súkromne, tak na e.mailových adresách : rmvn@pobox.sk  

                                                                               caritas@azet.sk

                                                                               rmvn@centrum.sk

  

Ďalšie web.stránky zo zaujímavými článkami môžete nájsť na týchto stránkach :               www.rmvn.estranky.sk

                                            www.rkc.estranky.sk

 Ďakujem, že ste sa rozhodli pre väčšie poznanie vo vašom živote.