Choď na obsah Choď na menu
 


Film AVATAR (učenie New Age-sekty)

17. 2. 2010

 

 Drahé Božie Deti... Pokoj s Vami

Uź samotný názov predstavuje falošné božstvo, ktoré sa používa v terminológii u východných náboženstvách (Hinduizmus, Budhizmus), ale hlavne v hnutí New Age, ktoré je svojim učením protikresťanské s pozadím okultizmu. (o názve avatar pozri odkaz)

http://www.sekty.sk/sk/articles/show/299

Vo filme Avatar sa stvoreniu (konkr. stromu) pripisuje božstvo, ktoré je vlastné jedine živému Bohu-Stviteľovi a nie stvoreniu ako je strom. Ani v rajskej záhrade sa nehli Adam a Eva klaňať stromu života ako to robili "mimozemšťania" z filmu, a ktorí to robia aj v súčasnosti indiáni v južnej Amerike. Takéto "náboženstvo" odvádza ľudí od živého Boha a degraduje ho spiatočnícky k živočíšnemu mysleniu. 

Film nie je len propagandou viery indiánov, ale aj viery v mimozemskú civilizáciu, ktorá je nezlúčiteľná z kresťanským učením ako aj so stvoriteľským plánom. Pretože Boh stvoril mysliace bytosti jedine na zemi a mimo nej neexistuje iná civilizácia a to tak, ako niet života bez Boha  prítomného v Eucharistii-najsvätejšej Sviatosti Oltárnej. 

 

Vatikán kritizuje film

Avatar, vraj robí z prírody božstvo

"... Ani Vatikánu sa Avatar príliš nepozdáva a tamojšie médiá

okrem iného namietajú, že snímka robí z uctievania prírody nové náboženstvo.

Vatikánske médiá sa na aktuálny kinohit pozerajú celkom z inej strany.

„Určite to nie je nástupca majstrovských sci-fi filmov z minulosti, vyzdvihuje všetky tie pseudoučenia, ktoré robia z ekológie náboženstvo milénia. Príroda sa tu nejaví ako dielo, ktoré treba chrániť, ale ako božstvo, ktoré treba uctievať,“ zaznelo vo vatikánskom rozhlase.

Ako píše agentúa SITA, vatikánske noviny ĽOsservatore Romano sa k tomuto názoru pripojili a kritizovali aj plochosť príbehu a málo pravých emócií ..."

Daniel Bernát, PRAVDA, 14.1.2010

--------------------------------------

PÁPEŽ SA VYJADRIL K FILMU NEGATÍVNE !!!

... pápež Benedikt XVI. sa vyjadril k filmu : Avatar


www.google.com/search?q=Wikipedia+p%C3% A...7&rlz=1I7ADBF_en

Keď otvorite túto stránku najdete tam: Avatar (film 2009) Wikipedia, otvorená encyklopedia...klipnite na túto stránku a v podnádpise : Recenzia
nájdete tieto slová: "K filmu se vyjádřil i papež, což není příliš obvyklé. Benedikt XVI. Avatar kritizoval za nedostatek emocí[19] a biocentrické „uctívání přírody“.[20]
cs.wikipedia.org/wiki/Avatar_(film,_2009)

Tu je odkaz v angličtine:
www.wusa9.com/news/local/story.aspx? stor...854&provider=top

Preložené do slovenčiny
translate.google.com/translate?hl=sk& amp...854%26provider%3Dtop

Vatikánsky hovorca Federico Lombardi Rev povedal, že (film je) .... bez teologickej hmotnosti - oni odrážajú názory pápeža Benedict XVI na nebezpečenstvo premeny prírody do "nového božstvá."