Choď na obsah Choď na menu
 


Drahe Božie Dieťa ... Pokoj Ježiša Krista nech je medzi nami.

 

Predovšetkým dakujem, že sa zaujímaš aj o takéto skutočnosti a kedže predpokladám, že kvôli deťom, tak o to  je to chvályhodnejšie. Njaprv sa vyjadrím, že o speváčke a herečke : Hana Montana tu bol článok, ale nechtiac som ho zmazal, tak sa ospravedlnujem, ale znova potvrdzujem, že jej účinkovanie nemá dobrý vplyv na deti a ani dospievajucu mládež. Jej túžba po panenstve do manželstva -ako sa vyjadrila pre média - je chvályhodná, ale to ostatné ako sa oblieka, správa, o čom spieva, tak je na pohoršenie a vidím to nie len na deťoch, ale aj v rodine. Čo sa týka jej panenstva, tak to považujem za reklamný ťah zo strany tých,ktorý ju naviedli na túto scénu.

Možno sa jej správanie časom zmení ako napr. u skupiny U2 (Bono), ktorý po skusenosti s Ježišovým Duchom začal spievať o Kristovej láske, aj ked čosa týka hudby, tak tá nie je vždy rytmicky správna, čo vidieť aj u tejto speváčky. Rytmus je veľmi dôležitý, pretože práve ten spútavá ducha človeka a riadi jeho kroky a myslenie. Preto deti sa správaju ako "utrhnuté z reťaze", lebo počúvaju rockovu a popovu melodiu, ktoru propaguje aj Hanna Montana.

Podobne tomu je aj v spomínanej Punchey, ak máš na mysli tie kreslene postavičky na Jetix.

"Punchey" by sa dalo preložiť do slovenčiny ako "slovná hračka", tento dvojzmyselný význam má poväčšine zavadzajuci charakter a častokrát práve v tom môžeme nájsť aj odpoved o čom je celý príbeh.

Najprv spomeniem hudbu, pretože práve cez ňu sa vtláča do mysle dieťaťa duch, ktorý ovláda dieťa, ale aj iných ľudí. Môžeme to vidieť aj na dospelých, ked pozeraju nezaujímavý film, ale hlavne, že ide hudba, ktorá sa im páči.

A kedže deti radi spoznávaju novu hodbu, tak to, čo pušťaju na Jetix ako aj v tejto rozprávke, tak táto "okultná" hudba ich sputava, aby sledovali rozprávku zo záujmom.

Potom nasleduje posolstvo slova  a obrazu.

Slová,či už im rozumeju alebo nerozumeju, predsa sú u deťoch oveľa silnejšími, pretože TV je určitých spôsobom pre nich vychováteľom, ktorý sa im venuje vo chvíľach, ked to potrebuju. Preto im niekedy viac dôveruju ako vlastným rodičom. Pritom sa im páčia ešte nepoznane a nové farebne obrazy, čo dodáva ešte väčší záujem, ale to zlé, čo na nich vplýva je to, čo sa tam hovorí a ukazuje. Dieťa dostáva dopodvedomia signáli, ktoré sa dostávaju dopodvedomia a v podobných alebo rovnakých situáciach sa zachovaju rovnako, ak ich od toho neodradí niekto iný (a to je našou ulohou-ulohou skutočného vychovavateľa). Tieto gestá a vyobrazenia v rozprávke su častokrát odvádzaním pozornosti od Kristovej - Božej lásky a naopak privádzajuce k pomste-nenávisti a zlorečenia. Potom sa to odráža na správaní detí, ked sa podobne mračia v tvári, vrčia, a nakoniec aj nadávaju ako v rozprávke. Preklínania a zlorečenie je typickým prejavom takýchto rozprávok.

Slová, ktorými rozumeju (v jazyku im vlastnom, ako aj čestina) im dáva väčšie porozumenie, ale zároveň aj odhodlanie sa podľa toho správať.

Dokonca aj v cudzom jazyku je pre nich nebezpečné, pretože deti su veľmi vnímavé na učenie cudzích jazykov. V niektorých rodinách skôr porozumeju ako ich rodičia. Takže neodporučam rodičom nechávať deti pred televíznymi rozprávkami z toho dôvodu, žeby boli neškodné, ked je v cudzom jazyku. Zlý Duch (padlí anjeli) si takto buduju svoje kráľovstvo v detských srdciach.

...milované Božie Dieťa...

Zatiaľ toľko, aby si porozumela, že neodporučam ako deťom, tak aj dospelým pozerať Hanu Montanu a ani Punchey za účelom relaxu a už vôbec nie ako niečo dobré. A kedže deti nedokážu pozerať takéto rozprávky,či relácie s rozlišovaním a za účelom spoznania dobra a zla, tak nech radšej nepozeraju...

Dakujem,že som sa mohol podeliť o svoje skusenosti a prajem veľa odvahy i lásky k Prvade.

God bless you with Virgin Maria +