Choď na obsah Choď na menu
 


1.MÁJ bol sviatkom alebo príležitosťou k nepokojom ?!

2. 5. 2010

Vážení a ctení...Drahé Božie Deti - bratia a sestry v Božej Rodine /Ef 2,19 / v Rodine Boha Otca a Matky všetkých národov. Pokoj Vám. Nie,ako svet dáva, ale aby sa vaše srdce nestrachovalo.

 

 ĽUDIA PODLIEHAJÚ PLÁNU : AKO VYVOLAŤ VOJNU ?!

 1. Máj je sviatkom sv.Jozefa (robotníka), ale poznáme zo svetských skúseností, že niektorí v tento deň oslavujú sviatok práce, iní si pripomínajú porážku nemeckých vojsk ruskou armádou, další to spájajú s komunizmov, či socializmom,ba dokonca i s pohanskými tradíciami a poniektorí radšej idú si zalyžovať alebo sa odreagovať niekam do prírody. V každom prípade to je výnimočný deň, pretože toľko rôznych aktivít počas jedného dňa je nezvyčajným a bolo by dobré poukázať na dôvod, z ktorého to všetko pramení.  

 Ako sme mali možnosť spozorovať, tak okrem osláv, boli aj nepokoje v Nemecku, Grécku a na Slovensku to bola poriadna nechutná zmes. Len si spomenme na socializmus, kedy sa fašizmus považoval za niečo tak hrozné, že ani ich znaky sa nemohli propagovať, ale za to komunizmus sa verejne hlásal akokeby to bolo niečo sväté. V súčasnosti je tiež fašizmus odsudzovaný verejne a verejná mienka po väčšine tiež odsudzuje komunizmus, ale že by to bolo odsúdené politicky (ako v čase socializmu : fašizmus) ? Tak to určite nie, ked vidíme ako komunisti si verejne propagujú túto ideologiu násilia a potláčania ľudských práv na vierovyznanie a náboženstvo.

 Pri toľkých podivuhodných udalostí je na zamyslenie, ako je to možné a kde spejeme ?!

 ...k 3 SVETOVEJ VOJNE

 Nájdu sa aj takí, ktorí tomu neveria, pretože aj pred 1. a 2. sv. vojnou tomu tak bolo a tak to je aj teraz. A práve tých sa to týka. Pozrite sa na to takto :

 Prečo vládny činitelia dovolia verejné propagovanie komunizmu, ked dobre vedia, že táto ideologia potláča ľudské práva a to násilím ?! Odpoved je : bud vláda je zástancom komunizmu a vyhovuje im to, alebo sú nútení to ponechávať, pretože ešte nad nimi je niekto mocnejší !

 Či už je to tak alebo ináč, nič na tom nemení, že komunizmus je zámerne povolený (a nie zakázaný), pretože niekto považuje túto ideologiu za prostriedok ako vyvolať nepokoje a vojnu.

 To, že k 3. sv.vojne dôjde, je nezvratný fakt, čo potvrdzujú aj Božie zjavenia :

 

„Veľká skúška prichádza na ľudstvo, ktoré teraz je týrané násilím, pretekajúcim brehy, nenávisťou, ktorá ničí vojnami, ktoré sa hrozivo rozširujú veľkým zlom, ktoré ľudstvo nie je schopné odvrátiť. Na úsvite tohto nového roku zosilnieva a mohutne hrozba strašnej  - 3.sv.vojny. Koľko ľudí bude musieť trpieť ubíjané hladom, núdzou, nesvornosťou, bratovražednými vojnami, ktoré prelievajú toľko krvi na vašich cestách....“ (1.1.1993 / Matka Ježiša Krista – don Stefano Gobbi / MKH)

 „Deti, modlite sa, modlite sa. Modlite sa, aby neprišla krutá, veľmi krutá vojna, ale aby prišla slabšia. Vojne sa už nedá zabrániť. Detičky, ja budem držať nad Dechticami svoj ochranný plášť, pretože vás milujem. S Bohom, drahé dietky, s Bohom v pokoji. S Bohom.“ (18.7.1996 / Matka Ježiša Krista – Kráľovná Pomoci – Dechtice pri Trnave)

***   

Už aj z toho môžeme vyrozumieť, že vojne sa nedá zabrániť, ale máme byť na to pripravený a ako ? Nie, vojenskými zbraňami (veď práve tým bude ničená 1/3 ľudstva), ale modlitbou a skutkami lásky :

 ---

MODLITBA (Srdca)

 ---

Osobná modlitba v dôvere dáva podnet Bohu k tomu, aby zasiahol v pravý čas a zabránil násiliu i nepokojom, ale ešte silnejšia je spoločná modlitba veriacich (ako to bolo počas nežnej revolúcii v 1989).

 Najznámejšia a najodporúčanejšia (Bohom i Pannou Máriou)  je modlitba svätého ruženca, čo sa osvedčilo vo Wiedni, ked pápež s veriacimi sa modlili  a Boh zachránil európu pred vpádom tureckých vojsk.

 ***

Dalším zázrakom na modlitby a pôsty ľudu reagoval Boh počas vojny v bývalej Juhoslávii, ked uchránil mestečko Medžugorie pred vojnou (od r.1981 sa začali zjavenia Panny Márie, ktorá ich predtým varovala).

 ***

V Hirošime po výbuchu atómovej bomby boli uchránený 3 jezuitský rehoľníci (bez zdravotných ťažkostí), ktorí sa modlili sv.ruženec a to boli 8 blokov od epicentra výbuchu.

 ***

Dalo by sa písať veľa o Božích zázrakov, na príhovor Panny Márie a modlitby ľudu, ale na záver tohto článku chcem povedať už len toľko : „Nebojte sa, Jasom to !“ To povedal Ježiš Kristus, ked sa zjavil ako zmŕtvychvstalý a daroval im pravý Pokoj. Takúto skúsenosť  môže zažiť každý, kto sa stretne s Ježišom a potom už Duch Pokoja, ktorého od Neho príjme mu nedovolí podľahnúť strachu. Pretože Ježiš nedáva pokoj ako svet dáva, ale aby sa naše srdce nestrachovalo.

 ***

Drahé Božie Deti – bratia a sestry – v Božej Rodine. Boh nás miluje a neopúšťa nás. Zjavuje sa stále so svojimi svätými a pozýva nás, aby sme mali neustálu možnosť žiť v jeho pokoji a láske. Nech na príhovor Kráľovnej posvätného ruženca a všetkých svätých ako aj modliacich sa duší, na nás zostúpi Duch pokoja  a dôvery v Božie milosrdenstvo. +