Choď na obsah Choď na menu
 


PRÍRODNÉ TRAGÉDIE - Treskúce mrazy a bezdomovci

8. 2. 2010

Drahé Božie Deti - bratia a sestry - v Božej Rodine (Ef 2,19) v Rodine Boha Otca a Matky všetkých národov. Pokoj s Vami, nech pokoj Kristovej lásky prebýva v našich srdciach.

JEŽIŠ POVEDAL : „Čo ste urobili týmto maličkým, MNE STE UROBILI !“

V tomto zimnom období môžeme vidieť zvláštne počasie, kde niekde nie je ani sneh a inde sú také mrazy a množstvo snehu, že kvôli tomu praskajú aj koľajnice na trati, doprava je neprejazdná, dodávka el.prúdu zablokovaná, a čo je ešte horšie, tak bezdomovci zomierajú na ulici.

O tom všetkom sa dozvedáme s médií ako aj vo svojom okolí, avšak počuli ste, že by vyzývali ľudí k tomu, aby sme nedávali PENIAZE BEZDOMOVCOM ?

Čo myslíte, prečo tie treskúce mrazy a tragické nešťastia ? Myslíte si, že za to ľudia nemôžu ?

Opak je Pravdou ! Keď vo Francúzsku – La Salette, ľudia „ťažko“ pracovali na vlastných poliach a to v nedeľu (prikázaný sviatok) - pričom znesväcovali Bohu zasvätený Deň, že nechodili na Svätú Omšu a ešte sa vysmievali z tých, ktorí sa v ten deň modlili – stalo sa, že namiesto úrody zberali zhnité zemiaky. Zemiaky hnili, pretože ich Boh varoval cez Pannu Máriu a prostredníctvom svojich prorokov, ale keďže tvrdošijne odmietali Božie výzvy, sami na seba uvalili takéto skutky (trest).

A čo to má spoločné so súčasnými tragédiami: mrazy a bezdomovci ?

Pozrite sa na predstaviteľov štátu ako aj tých, ktorí sú zodpovední za chudobu bezdomovcov !

Vďaka ním sa mnohí z ulice dostali do domovov, ale mnohí aj zahynuli na uliciach.

ZÁKON NAD LÁSKOU. Ako hovorí sv.Pavol (v Biblii), že zákon zabíja, ale duch oživuje. Tak to vyzerá, keď zákony sú prvoradé a človek druhoradý. A pritom Ježiš povedal, že ustanovil zákon pre človeka a nie človeka pre zákon. Kvôli neprijatiu Božích prikázaní, ľudia uprednostňujú stavby-budovy na pracovné a rekondičné pobyty a to pred ubytovaním bezdomovcoch. Štátny predstavitelia neuvolnia priestory a duchovní ... im nedoprajú peniaze.

Aby sme tomu správne porozumeli, musíme sa vžiť do situácie bezdomovcoch a Ježiša, pretože aj Ježiš bol na svojich cestách bez vlastného domova a často-krát prenocoval v chladných horách. Taktiež je dôležité, aby sme neboli naivní, že nám sa to nemôže stať, pretože to isté si hovorili aj oni. Ak im budeme odopierať ubytovanie a peniaze, vráti sa nám to, lebo sme nespoznali v nich Ježiša, čo môžeme už vidieť v súčasnosti a to na miestach, kde mrazy a sneh postihli oblasti v rôznych národov sveta. Keď tak budeme pokračovať ďalej, postihne nás to ešte vo väčšom rozsahu.

Vážení a ctení ... drahé Božie Deti – bratia a sestry - v Božej Rodine (Ef 2,19) v Rodine Matky všetkých národov. Boh nás miluje a nechce naše zatratenie. Keby sme vedeli ako nás miluje, plakali by sme od radosti, čo aj prežívame, keď sa milujeme navzájom a tým prejavujeme aj lásku k Bohu. V modlitbe sa spojme na tieto úmysly a nedovoľme pýche, sebectvu a strachu, aby nás ovládali pred láskou voči svojim blížnym. Nech požehnanie našich nebeských Rodičov spočíva na nás +      

---------------------------------------------------

PS / Príspevky a komentáre môžete napísať v rubrike : diskusia (v diskusnom fóre) alebo ak chcete súkromne, tak na e.mailových adresách : rmvn@pobox.sk  

                                                                               caritas@azet.sk

                                                                               rmvn@centrum.sk

  

Ďalšie web.stránky zo zaujímavými článkami môžete nájsť na týchto stránkach :               www.rmvn.estranky.sk

                                            www.rkc.estranky.sk

 Ďakujem, že ste sa rozhodli pre väčšie poznanie vo vašom živote.                                                        

 

 

Komentáre

Pridať komentár

Prehľad komentárov

Zatiaľ nebol vložený žiadny komentár.