Choď na obsah Choď na menu
 


Bl.Chiara Luce Badanová / ako dvojzmyselna rec skodi povesti

1. 10. 2010

 

Drahe Bozie Deti ... Pokoj s Vami

V tomto clanku 

http://www.tkkbs.sk/view.php?cisloclanku=20100929010

sa mozete docitat ako pp.Benedikt povysil Chiaru Badanovu za blahoslavenu, ale zaroven ako  dvojzmyselna rec o jej zivote moze uskodit jej povesti:

Jej postoj k utrpeniu, ktory spajala s Kristovou obetou ju priviedol do nebeskeho kralovstva a papez to potvrdil. Ale rec o jej noseniu tricka a nohavic / rifle/ jej zaiste nepridalo na tejto slave a ani neprida, pretoze nohavice zhotovene z latky ako su zn."rifle" skodia nie len telu, cize zdraviu, ale aj moralke. 

Aj ked samotny text neuvadza, ze by nosenie takychto siat u tejto blahorecenej bolo prikladom pre nas, predsa to, ako je podany tento prejav - tak dodava takuto dvojzmyselnu rec. Z textu sa zda, ako keby taketo saty boli niecim, co neskodi. 

Preto je potrebne dat na pravu mieru, ze taketo saty skodia ludskemu zdraviu a moralke, ako aj to, ze nepridaju na svatosti.

Dakujem, ze ste ... prijali pozvanie k cudnosti a slusnosti v obliekani ako nas  k tomu vyzyvaju Jezis a Maria. Nech nam v tom pomaha ich vyzor a Slovo, ktore nam zjavuju po cely cas, od stvorenia sveta. Nech nam zehnaju v nasom kazdodennom usili o svatost.+